بستنی
بستنی
نوعی خوراکی و یا دسر منجمد شده ای است که از دونوع فرآیند مختلف و شبیه به هم تولید میشود که عبارتند از :
1- بر پایه لبنیات
2- بر پایه آب میوه یا شربت میوه
بستنی
معمولا" در بستنی هایی که بر پایه لبنیات تولید میشود یک روند معین وجود دارد که خیلی متغیر و متفاوت نیست آن هم در موارد تشکیل دهنده و درصد های تقریبی چربی شیر و ماده خشک و ترکیبات هیدرو کلوییدی و شیرین کننده است .
اما لازم به توضیح است که بستنی هایی که بر پایه لبنیات مانند شیر و ماست تولید می شوند باید دارای ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاصی باشند که طبق آزمایشات اولیه دریافت مواد اولیه لبنی توسط آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرند.
این خواص در تولید بستنی و کیفیت آن نقش بسیار مهمی را ایجاد می نماید و خواصی همچون طعم ، بو و بافت را بصورت خیلی چشم گیر مورد تغییر قرار می دهد .
در کنار کلیه موارد فوق عملیات مکانیکی تولید و روش آن نیز تاثیری بسیار چشم گیر در طعم و بوی بستنی دارد ، و نتیجه حاصله در ترکیب و یکنواختی درصد چربی شیر و ماده خشک خود را نمایان می سازد .
عملا" با توجه به شرح فوق تولید بستنی با کیفیت و عالی بدون امکانات کافی و تجربه لازم میسر نیست و تقریبا " غیر قابل اجراست .
و در خصوص بستنی های میوه ایی که براساس آب میوه و یا شربت میوه تولید می شود باید گفت : انتخاب آب میوه و شربت نیز جهت ترکیب دارای ویژگی و خواص معینی است که مشخصات ph و ویسکوزیته تاثیر مستقیم بر مطلوبیت محصول تولید شده دارد و طعم و بافت بستنی را شکل می دهد.
لازم به توضیح است که همه بستنی های میوه ایی بر پایه آب میوه و شربت نیست بلکه بعضی از این بستنی ها بر پایه لبنیات نیزمی باشد .
بستنی دارای خواص غذایی متنوعی است که علاوه بر آنها باعث شادی و جلای روح می گردد.
بستنی